Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4204

Dodano:

Odsłon: 21060

Rozmaryn,melisa,limonka, cytryna... nic dodać,nic ująć ;-) PYCHA

Składniki

  • 2 pstrągi
  • świeże zioła : rozmaryn i melisa
  • limonka i cytryna
  • sól,pieprz,masło
  • mała cebula
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyć i natrzeć solą.Do środka włożyć gałązkę rozmarynu,gałązkę melisy,plasterek cytryny i limonki,posiekaną cebulę oraz masło.Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym,posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia podlać małą ilością wody.Wstawić do zimnego piekarnika i piec 50 min w temp 180 stopni.Ostatnie 15 min piec ryby bez przykrycia aby się zarumieniły.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 08 października 2012 Np...wyjąć masło z zamrażarki i zetrzeć na tarce jarzynowej ;-)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ufocom 05 października 2012 Jak to posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem. Pieprz rozumiem ale masło?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ufocom 05 października 2012 Jak to posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem. Pieprz rozumiem ale masło?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 01 października 2012 I to jest to co bardzo lubię.Piekne zdjęcie zaprasza do jedzenia.

27 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 30 września 2012 Uwielbiam ryby grillowane i pieczone. Mniam, mniam. :)

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń