Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony schab z kapusta

Pieczony schab z kapusta

Autor: honorata4

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 05.09.2010

Odsłon: 1964

stary przepis od mojej babci ***

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab obsmazyc w brytwance na 1/4 kostki margaryny z kazdej strony.Wloszczyzne obrac,umyc i pokroic w plastry,dodac do schabu.Mieso z warzywami piec okolo 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Smazone mieso co jakis czas oblewac woda.

  2. Cebule posiekac i zeszklic na reszcie tluszczu.Dodac kiszona kapuste,liscie laurowe,ziele angielskiel i bulion z kostki rosolowej.Doprawic do smaku sola i pieprzem.Dusic 25 minut pod przykryciem.

  3. Usmazony schab pokroic w plastry i ukladac na talerzu obok porcji kapusty.Danie mozna podawac z ziemiakami purre lub z wody(sos wytworzony w czasie pieczenia mozemy uzupelnic smietana,ziolami i galka muszkatolowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń