Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony udziec jagnięcy

Pieczony udziec jagnięcy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 21

Wypróbowany przepis na "Pieczony udziec jagnięcy"

Składniki

  • 1
  • 5 kg jagnięciny
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cytryny
  • świeży rozmaryn i tymianek
  • po 1 szklance białego wina i bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka mąki
  • 6 łyżek śmietany
  • 4 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić marynatę: posiekać czosnek, dodać rozmaryn,tymianek, listki laurowe, sól oraz pieprz. Zalać winem. Mięso marynować dobę w lodówce.

  2. Olej rozgrzać w brytfance, obsmażyć na nim mięso. Dodać czosnek z marynaty, wstawić do piekarnika, podlać bulionem. Piec 2 godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na 20 minut przed końcem pieczenia obłożyć nimi mięso.

  3. Sos przecedzić, wymieszać ze śmietaną i mąką, zagotować. Mięso pokroić, polać sosem.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń