Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony udziec z indyka

Pieczony udziec z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 9577

nie miałam pomysłu na obiad, przy którym nie trzeba by było się narobić :) kupiłam udziec z indyka, pieczarki i udało mi się stworzyć całkiem dobre danie :)

Składniki

  • 1kg udźca z indyka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3-4 duże cebule
  • przyprawa do indyka knor
  • pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. mięso pokroić w paski, niewielkie kawałki
    przyprawić obficie przyprawą do indyka (ja daję całe opakowanie)

  2. cebulę pokroić w grube półplastry

  3. pieczarki pokroić w ćwiartki, przyprawić sporą ilością pieprzu

  4. w rękawie do pieczenia układamy:
    - mięso
    - cebula
    -pieczarki
    zawiązujemy dokładnie rękaw i przekładamy na blaszkę do pieczenia

  5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160-170 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny.

    Po upieczeniu powstaje bardzo dużo sosu, ja przelewam to do garnka razem z pieczarkami, cebulą i mięsem które zostanie i na drugi dzień mam al'gulasz :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń