Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z białą kiełbasą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz, pokrój i włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą, zagotuj. Łyżką cedzakową usuń pianę, która utworzy się na powierzchni.
Warzywa obierz, odłóż 1 cebulę, resztę dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy. Gotuj pod przykryciem około 2 godzin (aż mięso będzie miękkie). W tym czasie wymocz i oczyść wątróbki. Ugotowane mięso wyjmij, wywar przecedź. Zachowaj marchewkę. Kajzerki porwij na kawałki, namocz je w 2 szkl. wywaru, a w pozostałym gotuj 5 min wątróbki.
Przestudzone mięso wraz z odciśniętymi bułkami trzykrotnie zmiel w maszynce do mięsa. Wbij jajka, wymieszaj. Dodaj pokrojone w kosteczkę wątróbki. Przypraw masę na pikantnie i dobrze wymieszaj.
Odłożoną cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce smalcu. Kiełbasę wyciśnij z osłonek. Dodaj cebulę, natkę i pokrojoną marchewkę. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Dwie foremki keksowe grubo posmaruj smalcem. Każdą wylep masą z kiełbasy, a następnie napełnij masą pasztetową. Piecz 90 min w 190 st.Źródło: Tina