Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z winem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, dokładnie natrzeć solą i pieprzem, obwiązać nicią kuchenną lub włożyć do siatki do pieczenia, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron (po kilka minut z każdej), przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć 3 łyżkami masła, posypać migdałami. Wstawić do pieca nagrzanego do 180oC na ok. 45 minut.
Cebulę umyć, obrać, pokroić w piórka, zeszklić na 1 łyżce masła, dolać wino, dusić na małym ogniu, doprawić, zmiksować, przecedzić, polać pieczeń, posypać tymiankiem.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium