Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczywo indyjskie naan z kolendrą

Pieczywo indyjskie naan z kolendrą

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 742

pyszne i łatwe do zrobienia

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy do miski.

  2. W mące robimy dołek, wlewamy pół szklanki ciepłej wody.

  3. Dodajemy drożdże i cukier i mieszamy.

  4. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min.

  5. Gdy drożdże ruszą, solimy, mieszamy do momentu, aż otrzymamy ciasto o luźnej konsystencji.

  6. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godz.

  7. Z ciasta formujemy 4 podłużne i płaskie placki, każdy z nich posypujemy świeżo posiekaną kolendrą.

  8. Zapiekamy w piecu Tandoor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alexandria 01 marca 2012 Można w normalnym : ) Ale taki przepis miała moja siostra więc napisałam wszystko to co ona, miała na kartce

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolcia02 23 lutego 2012 A w normalnym piekarniku nie można upiec? Bo jakoś nie widzi mi się stawiać glinianego pieca żeby upiec 4 placki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 23 lutego 2012 Może mi podpowiesz gdzie można znaleźć piec tandoor,ile mniej więcej kosztuje?:) Na niam.pl jest ten sam przepis,wygląda na to, że najprawdopodobniej go tu skopiowałaś bez żadnej wzmianki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taksoofka 23 lutego 2012 8. Zapiekamy w piecu Tandoor.

no bo kazda z nas ma do niego dostep...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń