Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piegus ze śliwkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Do rondelka wsyp cukier, cukier waniliowy, mak. Włóż masło. Podgrzewaj , aż masło i cukier się stopią. Ostudź masę. Śliwki umyj, osusz i usuń pestki.
Do masy maślanej wbij jajka, wsyp mąkę oraz sodę. Wszystkie miksuj przez kilka minut, aż powstanie gładkie ciasto. Blaszkę keksówkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu rozłóż połówki śliwek. Piecz ok 35-40 min w temp.180°C.Upieczony placek posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień