Do góry

Desery Przepis na:

Piegusek jabłkowy ze śmietaną

Piegusek jabłkowy ze śmietaną

Autor: aga-30

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1390

Dodano: 07.11.2017

Odsłon: 8926

Lekkie ciasto znika w mig z talerza!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.

  2. Warstwa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt i ułożyć delicje jedna obok drugiej.

  3. Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować i wyłożyć na delicje i potrzepać wiórkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 10 listopada 2017 Fajny przepis - do plagiatorka. Wygląda smakowicie. Dzięki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 listopada 2017 Oj, oj, ale bym teraz takie kawałeczek dziabnął ;) PYCHA :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń