Do góry

Desery Przepis na:

Pieguski

Pieguski

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 648

Dodano:

Odsłon: 1395

Domowe pieguski są o wiele smaczniejsze, niż te ze sklepu. Dodatki można dobierać według własnego uznania. Zależy kto co lubi.

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki można delikatnie spłaszczyć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 12 – 15 minut. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń