Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieguskowy wieniec"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając stopniowo cukier. Wlej do nich masło, przesiej mąkę i proszek do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszaj, wlej do natłuszczonej foremki z kominem, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, nie dopuszczając do zagotowania. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, wlewaj powoli czekoladę, zmiksuj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, przekrój wzdłuż na pół, przełóż kremem.
Czekoladę na polewę podgrzej w rondlu, dodaj mleko, wymieszaj, polej ciasto. Na tarce zetrzyj mleczną czekoladę, posyp wierzch.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień