Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie rosyjskiej kuchni
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32578
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 57
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32578
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 57
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
Mięso i cebulę dwukrotnie zmiel
Dodaj przyprawy, dokładnie wyrób masę.
Na blacie usyp stożek z mąki, wykonaj w nim wgłębienie do którego wbij jajko, dodaj wodę i sól.
wyrób jednorodne, sprężyste ciasto.
Odłóż przykryte ściereczką na 20 minut, a następnie podziel je na dwie porcje i wałkuj
Z ciasta wykrawaj małe okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz, przykrywaj drugim
Pierożki wrzucaj do gotującej się, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 8 minut.
Podawaj z rosołem