Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy pierniczki! Przygotowywanie ich przed świętami to czysta przyjemność i zabawa :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Drożdże wymieszać z łyżką cukru pudru i 2 łyżkami ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, cukier puder, sodę, kakao i przyprawę korzenną, następnie dodać jajko, rozpuszczone, przestudzone masło, miód i zaczyn drożdżowy, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części i wałkować na omączonym blacie na grubość 5 mm, za pomocą foremek wycinać pierniczki.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 8-10 minut.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.