Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wyobrażam sobie świąt bez pierników własnej roboty
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 62
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 937
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 337
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 62
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 937
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 337
Składniki
Do garnka dajemy masło, miód, cukier puder i podgrzewamy aż składniki się połączą.W misce mieszamy mąkę, sodę ,przyprawę do piernika, kakao, lekko mieszamy i dodajemy przestudzoną masę w garnku, dodajemy jajka,, wyrabiamy ciasto reką, jak za bardzo gęste dodajemy mleko.
Wyrobione , jednolite ciasto , rozwałkujemy do grubości 3-5 mm. Wycinamy pierniczki , kładziemy na blaszkę , pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180^ C , pieczemy 15 min. Lukrujemy według uznania , albo jak ktoś nie lubi to nie.
Robimy gęsty lukier z : 1 białko, szklanka cukru pudru, można dodać troszeczkę soku z cytryny .