Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczki Babuni z Radzionkowa

Pierniczki Babuni z Radzionkowa

Autor: Ula25

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 14.12.2011

Odsłon: 3309

Pierniczki na długie zimowe wieczory

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miód , cukier ,masło podgrzać,aż cukier się rozpuści .Migdały ,mąkę,przyprawę do piernika ,kakao i żółtka wymieszać.Zagnieść ciasto .Dodać sodę rozpuszczoną w rumie.Znowu zagnieść ciasto , uformować kulę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 4 godziny .Rozwałkować , wycisnąć foremkami różne kształty .Ułożyć je na natłuszczonym pergaminie .Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.Z cukru pudru , wody i soku zrobić lukier . Upieczone pierniczki ozdobić owocami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń