Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Składniki
Ucieramy na gładką masę jajka z cukrem. Dodajemy do tego olej i dżem, całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika. Wsypujemy to stopniowo do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Gdy masa będzie jednolita, wylewamy ją na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.