Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić.Jaja z cukrem ubić na pianę do białości.Dodać mleko , kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.Mieszając dodać powidła a na koniec dodać margarynę. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dołożyć bakalie.Piec w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu można przełożyć powidłami a wierzch polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
POLEWA:margarynę, cukier i mleko rozpuścić na ogniu.Zestawić z ognia i dołożyć kakao.Mieszać do uzyskania jednolitej masy.Lekko przestudzić i polać piernik.