Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy piernik, który się nam udał. Kilka przepisów ze Smakera okazało się być niewypałami, więc sięgnęliśmy do jednej z książek s. Anastazji. Ciasto wyszło wspaniałe!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 29
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20951
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 29
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20951
Składniki
Margarynę ubić z cukrem, wodą i żółtkami. Dodać śmietanę i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Dodać miód (może być skrystalizowany - trzeba go tylko rozpuścić w gorącej kąpieli lub na niewielkim ogniu), mąkę zmieszaną z kakao, sodą i przyprawą do piernika - dokładnie ubić. Ciasto wychodzi gęste.
Białka ubić na sztywno - wymieszać z masą na najmniejszych obrotach miksera.
Ciasto przelać do formy (30 x 25 cm) i wstawić do nagrzanego do 150-160 stopni. Piec ok. 50 minut - do suchego patyczka.
Polewa: czekoladę rozpuścić na małym ogniu z kilkoma łyżkami mleka - tak, by miała gęstą, ale smarowną konsystencję. Posmarować nią wierzch ostudzonego ciasta.
W książce autorka napisała,że składniki trzeba ucierać. My użyliśmy miksera ze standardowymi nakładkami.