Do góry

Desery Przepis na:

Piernik

Przepis dnia 2013-03-16
Piernik

Autor: bambisia

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 47

Dodano: 12.03.2013

Odsłon: 11855

Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z solą na sztywno, odstawic. żółtka ubić z cukrem następnie dodawać na przemian olej , gorącą kawę,miód.

  2. Mąkę wymieszać razem z sodą i przyprawą do piernika a następnie dodać do płynnej masy, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie polaczyc.
    Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.

  3. Piec w 180 stopniach ok godziny. Porcja na tortownicę, na dużą blachę trzeba zrobić podwójną porcję

  4. Można dodać bakalie do masy orzechy, można przekroić i posmarować dzemem i masą jak kto chce

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń