Do góry

Desery Przepis na:

Piernik bez miodu

Piernik bez miodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1157

Dodano:

Odsłon: 9741

Placek jest prosty, szybki, zawsze wychodzi no i najważniejsze - genialnie smakuje!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.

  2. Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni (sprawdzać zapałką)

  3. polać polewą(ja wolę robić sama bo jest smaczniejsza od tych gotowych). Udekorować kokosem, orzechami lub migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

soltys 24 listopada 2010 Murzynek czy piernik...najważniejsze , że prosty w wykonaniu. Dam znać jak wytestuję. A na razie do ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 listopada 2010 Robię podobny, ale z przyprawami korzennymi. Twoja wersja to może nie "piernik" ale na pewno pyszne ciasto czekoladowe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 23 listopada 2010 U mnie od zawsze mówiło się na to piernik bez miodu, dlatego tak napisałam. Co do przypraw korzennych to nawet w tradycyjnym pierniku nie używam, bo nie lubimy. Dziękuję za uwagi i mimo wszystko polecam do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivette 23 listopada 2010 Zgadzam się z poprzedniczką. Ja na to mówię "szybki placek". To napewno nie piernik...choć ciasto i owszem - bardzo smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 23 listopada 2010 hmm, piernik powinien miec charakterystyczny korzenny smak, z tego co widze to jest murzynek...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń