Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik czekoladowo-orzechowy"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Składniki
1/3 masła rozpuść w garnku, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, odstaw do wystudzenia. Orzechy piecz 15 minut w 200°C, wystudź, posiekaj. Resztę masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, ucieraj. Dodaj śmietanę, czekoladę, ucieraj. Mąkę wymieszaj z przyprawą do piernika i sodą, wsyp do masy, wymieszaj. Na koniec dodaj orzechy.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, piecz przez 40 minut w 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Cukier puder wsyp na sitko, na wierzchu ciasta połóż szablon w kształcie gwiazdki, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień