Do góry

Desery Przepis na:

Piernik Marchewkowy

Piernik Marchewkowy

Autor: zancia89

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 15.06.2011

Odsłon: 1360

Lekkie i proste w zrobieniu

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja utrzeć z cukrem tak, aby powstał kogel-mogel. Następnie dodać olej (ciągle mieszając) i mąkę i dokładnie wymieszać. Na koniec do ciasta dodać sodę i proszek do pieczenia ( wymieszać ) i utartą ( na najmniejszym oczku) marchew. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tarta tortownicy.

  2. Piec 30-140 min w 180 stopniach. Ciasto jest idealne na lato ponieważ jest wilgotne. Jest również dobrym rozwiązaniem dla łasuchów, którzy nie lubią marchwi (bo w cieście smak marchewki nie jest bardzo wyczuwalny ). Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń