Do góry

Desery Przepis na:

Piernik-murzynek

Piernik-murzynek

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 712

Dodano:

Odsłon: 6359

super

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.

  2. Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.

  3. Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 09 grudnia 2012 po upieczeniu jest miękkie, i na swięta musze upiec jeszcze raz , bo juz go nie ma

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 08 grudnia 2012 Mniam. Uwielbiam murzynka i piernik również, zatem połaczenie ciast to już niebo w gębie. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 08 grudnia 2012 U Ciebie bardzo piernikowo i apetycznie. Czy to ciasto nadaje się do jedzenia po wystygnięciu, czy jest twarde i trzeba upiec je wcześniej?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń