Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik przekładany dżemem porzeczkowym"
Polecam.
Odsłon: 539
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 456
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 318
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 780
Polecam.
Odsłon: 539
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 456
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 318
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 780
Składniki
Miód, masło, cukier, skórkę z cytryny i przyprawę do piernika doprowadź do wrzenia (nie gotuj dłużej).
Gdy masa wystygnie, dodaj rum, sok z cytryny, jajka, rozpuszczoną w mleku sodę oraz mąkę. połącz.
Schłodzone ciasto wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Po godzinie pieczenia wyciągnij z piecyka i przekrój wzdłuż na 2 części.
Przełóż je dżemem porzeczkowym, złóż i zalej ciepłą polewą czekoladową.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV