Do góry

Desery Przepis na:

Piernik przekładany marmoladą

Piernik przekładany marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 4926

Dodano:

Odsłon: 25313

Do świąt jeszcze trochę czasu zostało a ja już nie mogłam się doczekać w domu zapachu piernika... :)) Piernik bardzo szybki i prosty do zrobienia który z pewnością zagości na moim świątecznym stole

Składniki

  • 3 szkl. mąki
  • 1 przyprawa do piernika
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mleka
  • 1 słoiczek powideł śliwkowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 3/4 szkl. oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody
  • Dodatkowo: marmolada do przełożenia piernika
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki miksować razem przez 5min. na największych obrotach.

    Gotowe ciasto przełożyć do formy

    UWAGA:
    Jeśli chcemy piec w keksówce 30/15cm należy piec 60min w temp. 160"-170" - pod koniec pieczenia należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone.

    Natomiast jeśli chcemy piec w formie prostokątnej o wymiarach 25/36cm należy piec 45min.

  2. Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąć ciasto na 2-3 części i przełożyć marmoladą.


    * Przepis na polewę znajduje się na moim profilu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 01 grudnia 2013 Wspomnienia z dzieciństwa , mama dawała więcej marmolady.. Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 01 grudnia 2013 Za słodkościami nie przepadam (ze słodkich rzeczy tylko piwo ;) ) ale to pysznie wygląda i zapewne smakuje

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń