Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik staropolski z powidłami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Ciasto długo dojrzewa. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Miód, cukier i smalec podgrzej. Wlej do przesianej mąki, ostudź. Sodę rozrób w mleku, wlej do masy. Dodaj jajko, wszystkie przyprawy i pokrojone bakalie. Wyrób. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw na ok. 2 tygodnie w chłodne miejsce.
Cia sto ponownie zagnieć, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj, ułóż w keksówkach. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź. Ciasta przełóż grubą warstwą powideł. Odstaw na ok. 3 dni, aby piernik zmiękł. Udekoruj polewą czekoladową.Źródło: Chwila dla Ciebie