Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Masło na ciasto zmiksuj z cukrem, miodem, żółtkami i śmietaną.
Połącz z mąką przesianą z sodą i kakao oraz z przyprawą i migdałami.
Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej formy.
Piecz godzinę w piekarniku o temperaturze 180 stopni C.
Wystudź, przekrój w poprzek na połowę.
Miękkie masło na krem (powinno mieć temperaturę pokojową) utrzyj z cukrem pudrem.
Cały czas ucierając, dodawaj po łyżce mascarpone, na końcu dodaj też skórkę z cytryny.
. Przygotowaną masą przełóż blaty.
Posmaruj nią też wierzch i boki ciasta.