Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernik z kokosem"
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2257
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 201
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1940
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2257
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 201
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1940
Składniki
Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • 3 łyżki kakao • 3/4 szklanki miodu • 10 dag masła • 3 jajka • przyprawa do piernika. Krem: 1/2 litra mleka • budyń śmietankowy • 10 dag wiórków kokosowych • 10 dag masła.
Ugotuj budyń. W trakcie gotowania mleka dodaj wiórki kokosowe. Masę ostudź. Utrzyj masło. Budyń zmiksuj, dodaj do niego utarte masło, wymieszaj.
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą, wymieszaj z kakao. Dodaj resztę składników ciasta, zmiksuj. Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piecz 40 minut w temp. 180°C. Ciasto ostudź, przekrój na trzy blaty, przełóż je kremem, posmaruj polewą i posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Anna Sikorska mieszka w Suwałkach</strong>Źródło: Dobry Tydzień