Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z marcepanem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cynamon, cukier i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Wsyp płatki migdałowe. Wlej do formy keksowej. Piecz godzinę w temp. 160°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Marcepan zagnieć, rozwałkuj na wielkość placka. Spodni placek posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż drugie ciasto, marcepan i ostatni placek. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie