Do góry

Desery Przepis na:

Piernik z polewa z prazonych orzechow

Piernik z polewa z prazonych orzechow

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 711

Znika z talerzy w mgnieniu oka:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem. Dodać sodę, kakao i cynamon, wymieszać. Następnie dodać mąkę i olej. Na koniec dodać mleko i dżem (jeżeli dżem jest rzadki, mleka może być mniej). Piec 40 minut w 180st.

  2. Karmel z orzechami: posiekane orzechy włoskie, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki miodu

  3. Na patelni rozpuścić masło, dodać pozostałe składniki. Podsmażyć ciągle mieszając. Gorące wylać na upieczone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń