Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowa gwiazda"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 896
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 896
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka z cukrem. Miksując, porcjami dodawaj pozostałe . Ciasto wlej do formy w kształcie gwiazdy. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Krem: z mąki pszennej, ziemniaczanej, cukru i mleka ugotuj budyń. Kiedy ostygnie zmiksuj z margaryną. Do kremu dodaj odrobinę czerwonego barwnika. Posmaruj ciasto.
Wierzch udekoruj dowolnie, np. posyp kolorowymi wiórkami i polej czekoladą.
Piekę ją zawsze na Święta, a moje wnuki nie mogą się nachwalić, że takie pyszne ciasto.
<strong>Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Bella Relaks