Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernikowe płatki śniegu"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Rozpuść miód, cukier i masło. Ostudź. Mieszając, dodaj mąkę, przyprawę, kakao, imbir, jajko i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto i rozwałkuj na grubość 3-5 mm.
Powycinaj foremkami gwiazdki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8-10 minut w 175 st. C. Ostudź.
Wymieszaj na lukier cukier puder, sok z cytryny i łyżkę gorącej wody. Przełóż do torebki z uciętym rogiem i wyciskając go, dekoruj lukrem ciasteczka (możesz też użyć szprycy lub pisaka do dekoracji ciast).Źródło: Olivia