Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieróg z kaszą gryczaną"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1817
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1817
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Marta Oleszek z Radecznicy
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem, zalej ciepłym mlekiem, wymieszaj z łyżką mąki. Kiedy wyrosną wsyp mąkę, sól, wbij żółtko, jajko i wyrób ciasto. Na koniec dodaj miękkie masło i zagnieć. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Potem jeszcze raz zagnieć ciasto.
Kaszę gryczaną ugotuj na półsypko. Wymieszaj z cukrem, zmielonym serem, śmietaną i surowym jajkiem.
Ciasto rozwałkuj na 2 prostokąty. Jednym wylep blaszkę, nałóż farsz, nakryj drugim plackiem. Posmaruj jajkiem, posyp kruszonką. Piecz 40 min w temp. 220°C. Podaj na ciepło lub na zimno.
Porcje 8. Przygot. 90 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 250 kcal.Źródło: Takie jest życie