Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2012
przepis z ksiazki kuchnia polska tradycyjna z roku 1950
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Mleko ugotować,kaszę wsypać do miski,zalać wrzącym mlekiem,wymieszać.(ja wstawiłam jeszcze do mikrofalówkina 5 minut ,ponieważ słabo mi napęczniała)Ziemniaki utłuc,dodać do kaszy,dodać twaróg i utrzeć.Dodać stopione masło,jajko,sól,pieprz wymieszać.Masę wyrobić,uformować z niej wałek,owinąć papierem i wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godz.Podawać pokrojony na plastry z kwaśnym mlekiem(ja podaje z sosem grzybowym).Można jeść na zimno lub gorąco.