Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi na słodko z kaszą,serem i miętą

Pierogi na słodko z kaszą,serem i miętą

Autor: ewakarpinska26

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 115

Dodano: 13.07.2010

Odsłon: 8730

Bardzo dobre pierogi szybko znikają z talerza.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:Z podanych składników ugniatamy ciasto pierogowe.Następnie przygotowujemy farsz ugotowaną i ostudzoną kasze wymieszać z białym serem,jajkami oraz miętą jeśli jest używana.Doprawić cukrem.Farsz wyrobić dobrze ręką. Ciasto rozwałkować,kieliszkiem lub szklanką wycinać kółka,nakładać farsz i zlepiać brzegi w pierogi.wrzucać partiami na wrzącą wodę i gotować do miękkości,przez ok.3 min..Można sprawdzić czy ciasto jest już miękkie,odławiając jednego pieroga na łyżkę cedzakową i dotykając palcem.Pierogi zaraz podawać ze śmietaną.Pierożki można też odsmażać na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Elkamor 14 lipca 2010 No cóż zrobiłam według przepisu pierogi.Okazało się to stratą czasu i produktów, bo nikt nie chciał tego jeść.
Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

akamyll 13 lipca 2010 na mleku gotowałam zawsze kaszę jaglaną, ale gryczaną ... ? ciekawe :) koniecznie muszę wypróbować :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 13 lipca 2010 bardzo ciekawe połączenie,smak chyba też .....

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 13 lipca 2010 kasza gryczana na słodko ? trochę to dziwne ale kto wie może warto zaryzykować

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń