Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre pierogi szybko znikają z talerza.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 95
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto:Z podanych składników ugniatamy ciasto pierogowe.Następnie przygotowujemy farsz ugotowaną i ostudzoną kasze wymieszać z białym serem,jajkami oraz miętą jeśli jest używana.Doprawić cukrem.Farsz wyrobić dobrze ręką. Ciasto rozwałkować,kieliszkiem lub szklanką wycinać kółka,nakładać farsz i zlepiać brzegi w pierogi.wrzucać partiami na wrzącą wodę i gotować do miękkości,przez ok.3 min..Można sprawdzić czy ciasto jest już miękkie,odławiając jednego pieroga na łyżkę cedzakową i dotykając palcem.Pierogi zaraz podawać ze śmietaną.Pierożki można też odsmażać na rozgrzanej patelni z tłuszczem.