Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi prowansalskie

pierogi prowansalskie

Autor: kaja25

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 27.02.2012

Odsłon: 2353

tak nazwałam te pierogi bo to elegancko brzmi, ale one mają tyle z prowansji co fasolka po bretońsku z bretanii lub ryba po grecku z grecji.

Składniki

  • 1ciasto na pierogi wg własnej receptury
  • mięsko obrane z kości z gotowania rosołu, ok. 0,4 kg
  • ryż i kasza gryczana, po 1 łyżce
  • zioła prowansalskie,przyprawy, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na za dużej wodzie gotuję ryż i kaszę gryczaną w tym czsie zagniatam ciasto na pierogi.

  2. gdy ciasto odpoczywa mięsko z rosołu drobno kroję (można zmielić w maszynce) łączę z przestudzonąkaszą i ryżem doprawiam do smaku,główna przyprawa to zioła prowansalskie.SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń