Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
FARSZ: 1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, którą dodajemy do ziemniaków i sera. 2) Ugotowane ziemniaki mielimy wraz z serem białym (jeżeli nie ma w domu maszynki do mielenia to gorące ziemniaki tłuczemy dokładnie tłuczkiem dodając ser i gorącą cebulkę - sprawdzone :-) ) 3) Całość dokładnie mieszamy doprawiając sola i pieprzem do smaku.
CIASTO: Do miski wrzucamy mąkę i jajko dolewając po trochu ciepłej wody aby wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno się kleić do rąk ale też nie może być za suche. Aby sprawdzić czy ciasto jest gotowe: wbijamy w nie palca i powinna pozostać dziura. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto, ale nie za cienko bo rozleci nam się podczas lepienia ok. 2 mm Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie - po wypłynięciu na powierzchnię wody czekamy ok. 1- 2 min. i wyciągamy z wody. SMACZNEGO.