Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie, chyba lubiane przez wszystkich.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zmielić. Ser zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, udusić na margarynie, 3/4 cebuli dac do farszu resztę zostawić do polania pierogów. Dodać przyprawy i wszystko wymieszać.
Mąkę przesiac do miski, dodac maslo, sol, zalac wrzątkiem, wymieszać najpierw łyżką, potem wyrabiać ciasto rękami. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować cienko ciasto. Wykroić szklanka kółka. Na kazdy krążek nałożyć farsz i zlepić. Zrobione pierogi gotować w osolonej wodzie mieszajac delikatnie drewnianą łyżką ok. 3minuty od wypłynięcia na wierzch.