Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 140

Dodano: 20.05.2018

Odsłon: 190

uwielbiam je w takim wydaniu...

Składniki

  • ziemniaki 50 dag
  • ser biały 40 dag
  • cebula 4 szt
  • mąka pszenna 50 dag
  • woda ciepła 1 szkl
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń