Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi są daniem łatwym do zrobienia, choć pochłaniają sporo czasu i energii ;D ale co to za satysfakcja zjeść je własnoręcznie przygotowane!
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 102
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 76
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 72
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 410
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 102
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 76
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 72
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 410
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając wegetą. Mieszamy z pozostałymi składnikami na farsz, mielimy w maszynce do mięsa i przyprawiamy na ostro. Na koniec dodajemy żółtko jajka. CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy wrzątkiem i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Na blacie rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasto wycinamy szklanką kółka, układamy farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch. Można podawać z zrumienionym boczkiem, cebulą, posypać zieleniną lub podawać z surówką. Smacznego! Smacznego!