Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi ruskie

pierogi ruskie

Autor: halin55538

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 28

Dodano: 18.01.2013

Odsłon: 6530

smaczne tanie danie

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę tak samo ser

  2. cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła dodać do farszy i doprawić pieprzem i solą można dodać koperek zielony -ja daję solony taki mam zimą.

  3. mąkę z mlekiem i jajem zagnieść ciasto zawinąć w folie i odstawić do lodówki na minimum 0,5 godz. ciasto odpocznie i się wspaniale rozwałkuje

  4. wodę lejemy do dużego garnka solimy

  5. ciasto wałkujemy wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz zlepiamy i wrzucamy do gotującej się wody do momentu wypłynięcia na wierzch ,zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 4-5 minut -ja podaję takie pierogi polane śmietanką lub cebulką podsmażoną na maśle

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 20 stycznia 2013 Tego farszu jest chyba na 1,5kg mąki, to wtedy mogłyby być te 2 szklanki mleka ;-) a tak poza tym wyglądają jakby ,,wyszły z maszynki,, tak pięknie lepione ;-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 18 stycznia 2013 Dziewczyny macie rację one wyglądają jak malowane :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 18 stycznia 2013 Witam.Zgadzam się z irmą i Maudie , że wyglądają cudnie ,ale chyba proporcje na ciasto pierogowe są nie takie - na 0,5 kg mąki 2 szklanki mleka ? Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń