Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie z miętą

Pierogi ruskie z miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 467

Dodano:

Odsłon: 2059

Taki inny smak tradycji ;)

Składniki

  • Ziemniaki 2-3 kg
  • twaróg półtłusty ok 1 kg
  • mięta pospolita (inaczej zwana polną czy ogrodową) 1-2 garście suszonej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować ziemniaki, przecisnąć je przez praskę lub zmielić, dodać twaróg i pokruszoną suszoną miętę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

    Mięty nie należy mielić na proszek bo traci cały swój smak.

    Można uformować kulki jeżeli komuś jest tak lepiej lepić ;)

    Zagnieść ciasto i zrobić pierogi ;)

  2. Podawać z lekko przyrumienioną cebulką lub ze śmietaną

  3. Taki fajny (dla mnie lepszy) smak tradycyjnych pierogów, mój mąż się nimi zajada a raczej objada ;)

    Życzę smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń