Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi wegetariańskie"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 267
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 267
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 380
Na mocno rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulkę oraz chili i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię, odrobinę soli oraz startą gałkę muszkatołową. Duś do miękkości, dolewając od koniec odrobinę wody.
Wymieszaj z ugotowaną fasolą i zmiksuj całość przy pomocy blendera na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Mąkę wsyp do miski, wbij jajko, dodaj sól oraz masło, a następnie podlej wodą, zagniatając gładkie ciasto. Rozwałkuj je na podsypanej mąką stolnicy i wytnij koła.
Na każdy kawałek nałóż porcję farszu i sklej brzegi. Wrzuć pierogi do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty od czasu, gdy wypłyną na powierzchnię wody. Podawaj okraszone podsmażoną cebulką.Źródło: Super TV