Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z botwiną"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Składniki
Botwinkę umyj, sparz, drobno pokrój, wymieszaj ze szczypiorkiem, bryndzą, solą, pieprzem i papryką.
Mąkę wsyp do miski. Zagotuj szklankę wody. Prawie wrzącą wodą zalej mąkę, energicznie wymieszaj. Następnie zalej mąkę odrobiną zimnej wody i wymieszaj. Ciasto zagnieć rękoma. Jeśli będzie za mało gęste, dosyp mąki.
Oderwij od ciasta kulkę, rozwałkuj ją. Wykrawaj szklanką krążki ciasta, nakładaj farsz, zalepiaj. Gotowe pierogi układaj na oprószonym mąką blacie.
Pierogi gotuj ok. 5 minut w osolonym wrzątku. Wyłóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pokrojonym w kostkę i zrumienionym na patelni boczkiem. Zapiekaj ok. 15 minut.Źródło: Na żywo