Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z cukinią"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij. Pół cukinii pokrój w kostkę. Dorzuć na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Ostudź i połącz z mozarellą.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj i wytnij krążki. Nałóż farsz i dokładnie zlep. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie (ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch).
Drugą połowę cukinii pokrój w podłużne, cienkie plastry, sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę potnij w piórka, zeszklij na oleju. Zdejmij z patelni i ułóż na niej pierogi.
Podawaj z cebulką i plastrami cukinii.Źródło: Telemax