Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z grzybami i kapustą"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Do mąki wbić żółtko, dodać wodę i odrobinę soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i schować do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Ostudzić, posiekać. Kapustę ugotować osobno, odcisnąć, pokroić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać grzyby i kapustę, wymieszać i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać krążki. Na każdy nałożyć porcję farszu i dokładnie skleić brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia.Źródło: Twoje Imperium