Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jabłkami"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2059
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1985
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 697
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2059
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1985
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 697
Składniki
Masło dobrze schłodzić. Twaróg bardzo starannie rozgnieść widelcem lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mąkę przesiać, wyjąć zimne masło i wsiekać do mąki. Dodać rozdrobniony ser i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.
Gdy będzie już gotowe, uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Jabłka umyć, obrać, pokroić i oczyścić z gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce, dodać cukier i cynamon.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wycinać średnie krążki. Na jeden nakładać farsz, przykrywać drugim i dokładnie zlepiać formując fantazyjne brzegi. Pierożki piec w nagrzanym do 200oC piekarniku na złoty kolor (około 30 minut).Źródło: Twoje Imperium