Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jagodami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Składniki
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Zagnieść ciasto, by było miękkie i elastyczne. Rozwałkować placek i wycinać z ciasta krążki.
Na każdy krążek nakładać po porcji jagód. Brzegi krążków bardzo dokładnie zlepiać. Zagotować w garnku lekko osoloną wodę. Na wrzątek wrzucać uformowane pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować kilka minut.
Pierogi wyjmować łyżką albo cedzakiem. Najlepiej podawać je (na talerzach lub w miskach) udekorowane śmietaną.
ok. 45 minut
Pierogi można też serwować polane roztopionym masłem i posypane cukrem wymieszanym z wanilią.Źródło: Twoje Imperium