Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 15787

pyszne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jagody przepłukać

  2. Do mąki dodać jajka,letnią wodę,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować.Wykrawać szklanką kółka,układać na nich jagody a następnie sklejać

  3. Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię,gotować jeszcze 5 minut.Podawać ze śmietaną wymieszaną cukrem.Posypać jeszcze jagodami

  4. Z tej ilości wyszło mi 65 pierogów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alicja1710 11 stycznia 2013 Świetny przepis! Mój dziadek często wspominał pierogi, które robiła mu moje prababcia. Był zachwycony gdy zrobiłam mu pierogi według tego popisu.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 12 lipca 2010 To smak sprzed II wojny światowej, takie wspaniałe pierogi mojemu tacie robiła babcia!!! Będąc małym dzieckiem miałem okazję spróbować tych pyszności. Zapomniałem o tym przepisie ale dziękuję za przypomnienie. Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń