Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 866

Dodano:

Odsłon: 6984

Smaczne, sezonowe danie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki soli i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.

  2. Cienko rozwałkować i szklanką wycinać kółka.

  3. Jagody umyć osuszyć na sitku i napełniać nimi wycięte wcześniej kółka,zlepiając.

  4. W średnim garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać pierożki gotować kilka minut, wyjąć polać zimną wodą.

  5. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 22 czerwca 2012 proponuję do ciasta dodać sera białego - na podana ilość maki mozna dodac 10- 15 dag sera - pierożki wychodzą fantastyczne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń